Wlej to do masy na murzynka, a zaskoczysz się jego niezwykłym smakiem. Ten patent powinien poznać każdy smakosz.
Murzynek to ciasto kakaowe o specyficznym smaku i aromacie. Najlepiej smakuje od razu po upieczeniu kiedy jest jeszcze lekko ciepły. Okazuje się, że jest pewien patent, który polega na dodaniu jednego składnika. Dzięki niemu ciasto będzie nie tylko lepsze w smaku, ale przede wszystkim bardzo wilgotne i chrupiące.
Wlej to do masy na murzynka. Będziesz zachwycony smakiem
Tajemniczym składnikiem jest mleko skondensowane, które nada niezwykłego aromatu, wilgotności i sprawi, że będzie obłędnie chrupkie z wierzchu po upieczeniu. Przepis znajdziesz poniżej.
Składniki:
» 3 jajka
» 1 szklanka cukru
» 3/4 szklanki kakao
» 3/4 szklanki oleju spożywczego
» 2 szklanki mąki
» 1 łyżka proszku do pieczenia
» 1 szklanka mleka
» 3 szklanki mleka skondensowanego
Przygotowanie:
Jajka wbij do miski i dodaj cukier, następnie zmiksuj na puszystą masę. Dodaj olej, mleko oraz mleko skondensowane, a potem krótko zmiksuj. Dodaj mąkę, kakao, proszek do pieczenia i wymieszaj, a potem przelej do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz ciasto w temperaturze 180 stopni przez około 50 minut, do suchego patyczka. Smacznego!