Wlewam to podczas smażenia jajecznicy. Żałuję, że nie wiedziałam o tym wcześniej

Wlewam to podczas smażenia jajecznicy
fot. Unsplash

Wlewam zimną wodę do jajecznicy. Żałuję, że nie wiedziałam o tym wcześniej, bo sposób jest genialny. Jajecznica wychodzi perfekcyjnie.

REKLAMA

Jajecznica to idealny pomysł na kolację czy śniadanie. Podawana z chrupiącym bekonem i czosnkowymi tostami uzyskujemy idealną kombinację smaku. Aby nie była sucha, wystarczy zastosować trik piosenkarki Dolly Parton, który zdobył rzeszę wielbicieli puszystej i wilgotnej jajecznicy. Sprawdź o co w nim chodzi.

Wlewam to podczas smażenia jajecznicy. Trik odmienia jej smak i konsystencję

Cały patent polega na wlaniu odrobiny lodowatej wody w trakcie smażenia. Jak to działa? W rzeczywistości podczas smażenia jajek, woda zaczyna parować. Właśnie dzięki temu parowaniu „zliftingujemy” jajka i uzyskamy najbardziej puszystą i najsmaczniejszą jajecznicę na świecie. Koniecznie wypróbuj tego sposobu, a nie pożałujesz.

Podziel się: