REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaCo zrobić, aby kurczak był bardziej chrupiący? Jest na to bardzo prosty...

Co zrobić, aby kurczak był bardziej chrupiący? Jest na to bardzo prosty sposób

Fot. Pixabay.com

Chrupkość kurczaka jest czynnikiem, który dla wielu osób stanowi największą jego zaletę, choć niektórzy mają problem z uzyskaniem najlepszego efektu. Jak się okazuje, osiągnięcie chrupiącej skórki jest bardzo proste.

REKLAMA

Każdy, kto przygotowuje kurczaka dąży do tego, aby jego mięsa było niemal rozpływające się w ustach, a skórka jak najbardziej chrupiąca. Do uzyskania takiego efektu wcale nie potrzeba mieć specjalnych umiejętności kulinarnych.

Sposób ten jest bardzo prosty. Wystarczy, że wysmarujemy kurczaka miodem i wstawimy do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie wyjmujemy go, następnie obtaczamy w marynacie i umieszczamy w piekarniku. Skórka dzięki temu będzie chrupiąca i aromatyczna.

W tak przygotowany sposób kurczaka można użyć na wiele sposobów. Jedni wolą dodawać go w kawałkach do sałatki, zaś inni preferują podawanie go w całości, tuż obok mizerii, ziemniaków czy innych surówek.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA