Co zrobić, aby kurczak był bardziej chrupiący? Jest na to bardzo prosty sposób

Fot. Pixabay.com

Chrupkość kurczaka jest czynnikiem, który dla wielu osób stanowi największą jego zaletę, choć niektórzy mają problem z uzyskaniem najlepszego efektu. Jak się okazuje, osiągnięcie chrupiącej skórki jest bardzo proste.

REKLAMA

Każdy, kto przygotowuje kurczaka dąży do tego, aby jego mięsa było niemal rozpływające się w ustach, a skórka jak najbardziej chrupiąca. Do uzyskania takiego efektu wcale nie potrzeba mieć specjalnych umiejętności kulinarnych.

Sposób ten jest bardzo prosty. Wystarczy, że wysmarujemy kurczaka miodem i wstawimy do lodówki na dwie godziny. Po tym czasie wyjmujemy go, następnie obtaczamy w marynacie i umieszczamy w piekarniku. Skórka dzięki temu będzie chrupiąca i aromatyczna.

REKLAMA

W tak przygotowany sposób kurczaka można użyć na wiele sposobów. Jedni wolą dodawać go w kawałkach do sałatki, zaś inni preferują podawanie go w całości, tuż obok mizerii, ziemniaków czy innych surówek.

Podziel się: