REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaCo zrobić, aby pierogi się nie rozpadały? Jest na to prosty sposób

Co zrobić, aby pierogi się nie rozpadały? Jest na to prosty sposób

Fot. Pixabay.com

Pierogi są zdecydowanie jednym z klasycznych dań polskiej kuchni. Jest ich również kilka różnych rodzajów. Problematyczna niekiedy jest kwestia ich gotowania i tego, aby podczas tego procesu się nie rozpadały.

REKLAMA

Przepis na pierogi jest doskonale znany wszystkim miłośnikom kuchni. Ich wybitny smak i tradycja sprawiają, że niemal w każdym polskim domu można je spotkać w święta, ale nie tylko.

Sekretnym składnikiem pierogów, który wpływa na ich elastyczność i wytrzymałość jest mąka ziemniaczana. Dzięki niej gotowe pierogi będą puszyste i delikatne, a podczas gotowania nie dojdzie do ich rozpadu.

Podczas mieszania składników na ciasto warto je odstawić na bok na krótki czas. Dzięki temu masa będzie bardziej nawilżona, a później będzie z nią znacznie łatwiej pracować.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA