Krucha czekoladowa krówka to świetny deser do kawy. Przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut, dlatego warto spróbować tego przepisu.
Każdy z nas choć raz próbował domowych krówek. Najczęściej przygotowywane były z cukru, mleka, trochę śmietany, aromatu waniliowego. Jednak dzisiaj prezentujemy nieco inny, ale również przepyszny przepis na kruchą czekoladową krówkę. Jest naprawdę rewelacyjna w smaku, sprawdź przepis.
Krucha czekoladowa krówka – tak pyszna, że trzeba jej wypróbować
Składniki:
» 200 g czekolady gorzkiej
» 20 g masła
» 100 g mleka skondensowanego
możesz dodać dodatkowo: herbatniki, migdały, żurawinę
Przygotowanie:
Czekoladę wrzuć do garnka, dodaj masło i podgrzewaj na małym ogniu do momentu, aż się rozpuszczą. Dodaj mleko skondensowane, a potem wymieszaj. Możesz dodać herbatniki, migdały lub żurawinę jeśli chcesz.
Całość przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstaw całość do lodówki na 2 godziny, a potem krój. Smacznego!