REKLAMA
ShareInfo.plKulinariaIdealna fasolka szparagowa. Można ją jeść cały czas!

Idealna fasolka szparagowa. Można ją jeść cały czas!

Fot. Pixabay.com

W Polsce fasolka szparagowa zajmuje zasłużone wysokie miejsce. Często jest dodawana do dań obiadowych, ale równie często jest spożywana samodzielnie. Poniższy przepis pozwala przygotować ją w najlepszy sposób.

REKLAMA

Fasolka szparagowa stanowi niezwykle zdrowe, ale i pyszne uzupełnienie diety. Przygotowując ją według poniższego przepisu możemy być pewni znakomitego smaku.

Składniki:

fasolka szparagowa 1 kg
masło 100 g
pół pęczka kopru
bułka tarta 100 g
3 ząbki czosnku
sól
pieprz

REKLAMA

Sposób przygotowania:

Fasolkę dokładnie myjemy pod bieżącą wodą, a potem dcinamy końcówki. Do garnka wlewamy wodę i wyspujemy łyżkę soli. Gotujemy w niej fasolkę do miękkości, po czym odstawiamy. Na suchą patelnię wsypujemy bułkę tartą i prażymy. Kiedy będzie złota, dodajemy masło i przeciśnięty czosnek. Wsypujemy na patelnię fasolkę, dodajemy koperek i smażymy przez dwie minuty.

REKLAMA

REKLAMA
REKLAMA
ZOBACZ TAKŻE
Cezary
Redaktor i dziennikarz z ponad 10-letnim doświadczeniem. Skupia się na faktach, bieżących wiadomościach i tematach, które będą interesujące dla każdego czytelnika. Główny cel - aby każdy tekst odpowiadał na wszelkie pytania czytelnika.

Bądź na bieżąco! Obserwuj nas w Wiadomościach Google ←

REKLAMA