Znudziła Ci się zwykła panierka do kotletów? Oto kilka sposobów na panierkę, która spowoduje, że Twoje jedzenie będzie rozpływać się w ustach!
Panierka orzechowa
Pokrusz 10 dag słonych krakersów i pomieszaj je z 5 dag posiekanych orzeszków ziemnych oraz szczyptą skórki startej z limonki.
Panierka meksykańska – ostra
Podpraż 5 dag cebuli, następnie pokrusz 10 dag chipsów oraz posiekaj 1/4 papryczki chili. Wszystko razem wymieszaj i gotowe!
Panierka gospodarska
W kostkę pokrój 4 plasterki wędzonego boczku i wysmaż na patelni. Pokrój 5 dag pieczarek, dodaj 4 łyżki posiekanej natki pietruszki i 10 dag tartej bułki. Wszystko wymieszaj.
Panierka kukurydziana
Zetrzyj na drobnych oczkach 5 dag parmezanu. Połącz go z 10 dag mąki kukurydzianej. Następnie umyj 2 gałązki rozmarynu, usuń igiełki i posiekaj je, wtedy domieszaj do panierki. Smacznego!